DOLAR 32,4798 0.09%
EURO 34,7069 -0.12%
ALTIN 2.472,760,44
BITCOIN 1991426-3,83%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Zelanda Merkez Bankasına siber saldırı yapıldı

Yeni Zelanda Merkez Bankasına siber saldırı yapıldı

ABONE OL
10 Ocak 2021 13:39
Yeni Zelanda Merkez Bankasına siber saldırı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
– Ticari ve hassas kişisel verilerin ele geçirilmiş olabileceği düşünülüyor

WELLINGTON (AA) – Yeni Zelanda Merkez Bankasının (RBNZ) veri sistemlerinden birine siber saldırı gerçekleştirildi.

Wellington merkezli RBNZ’den yapılan açıklamada, veri sistemlerinden birinin, bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, bankanın hassas verileri paylaşmak ve depolamak için kullandığı üçüncü taraf dosya paylaşım hizmetine yasa dışı erişildiği kaydedildi.

RBNZ Başkanı Adrian Orr, yaptığı açıklamada, “hackleme” olayının sınırlı olduğunu ve bankanın temel işlevlerinin “emniyette olmaya ve çalışmaya devam ettiğini” belirtti.

Orr, yapılan inceleme kapsamında yurt içi ve dışından siber güvenlik uzmanlarıyla ve diğer ilgili yetkililerle yakından çalışıldığını ifade etti.

Ele geçirilmiş bilgilerin çeşidi ve kapsamını belirleme sürecinin sürdüğüne dikkati çeken Orr, ticari ve hassas kişisel verilerin ele geçirilmiş olabileceğine işaret etti.

Orr, bu saldırının tüm sonuçlarının anlaşılmasının zaman alacağını ve verilerine erişilmiş olabileceği düşünülen sistem kullanıcılarıyla çalışıldığını belirtti.

Yeni Zelanda Borsası da ağustos ayında siber saldırıların hedefi olmuş ve 4 gün üst üste devre dışı bırakılmıştı.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.