DOLAR 32,5948 0.35%
EURO 34,8004 0.05%
ALTIN 2.497,480,55
BITCOIN 20257491,25%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yahudiler Mescid-i Aksa’yı adım adım işgal ediyor

Yahudiler Mescid-i Aksa’yı adım adım işgal ediyor

ABONE OL
7 Ekim 2021 21:21
Yahudiler Mescid-i Aksa’yı adım adım işgal ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya fanatik Yahudiler, İsrail mahkemesinin “Mescid-i Aksa’da sessiz ibadetlerini yapabilirler” kararını gerekçe göstererek baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin eşlik ettiği 109 fanatik Yahudi’nin Harem-i Şerif’e baskın düzenlediği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre de Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek sözde “sessiz ibadetlerini” gerçekleştiren Yahudilere, İsrail polisi müdahale etmedi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail mahkemesinin, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerine onay vermesini şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.” ifadesiyle söz konusu karara tepki gösterildi.

Açıklamada, kararın Mescid-i Aksa’da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendireceği ve yeni gerginliklere yol açmasının dikkate alınması gereken, endişe verici bir ihtimal olduğu vurgulanarak “Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi.

İsrail mahkemesi, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetmişti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.