DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9849 -0.29%
ALTIN 2.323,920,21
BITCOIN 22799651,28%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Uğur Okulları’ndan Ankara’ya yeni bir kampüs daha

Uğur Okulları’ndan Ankara’ya yeni bir kampüs daha

ABONE OL
4 Mart 2021 11:47
Uğur Okulları’ndan Ankara’ya yeni bir kampüs daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, Doğukent Kampüsü’nde de öğrencilerle buluşacak.

Uğur Okulları açıklamasına göre, eğitim öğretimini 111 okuluyla sürdüren Uğur Okulları yarım asrı aşkın deneyimiyle öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, Doğukent Kampüsü ile nitelikli eğitim veren okullarına bir yenisini daha ekledi.

Açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerle buluşacak Doğukent Kampüsü’ne ilişkin görüşlerine yer verilen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, “Okul öncesinden lise son sınıfa kadar ve fen lisesinde eğitim verecek kampüsümüzde öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız.” ifadesini kullandı.

Doğukent Kampüsü 1.126 öğrenci kapasiteli

Türkiye’nin 51 ilinde, 73’ü kampüs 111 okulda kaliteli eğitimi öğrencileriyle buluşturduklarını anımsatan Kulaberoğlu, “Başarı geleneğimizi devam ettirdiğimiz Uğur Okullarımıza bir yenisi daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. 12’nci sınıfa kadar eğitim verecek, 72 derslikli, 9 bin metrekarelik kapalı alan, 4 bin 214 metrekarelik açık alana sahip kampüsümüzde, erkenSTEM ve STEM laboratuvarı, Robotik Laboratuvarı, Bilişim Laboratuvarı, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Görsel Sanatlar ve Müzik Laboratuvarları, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, kütüphane, 324 kişilik konferans salonu, buz pateni pisti, yüzme havuzu, bale salonu açık ve kapalı spor alanları gibi birçok fiziki olanak yer alıyor. 1.126 öğrenci kapasiteli kampüsümüzde velilerimizin Uğur’a emanet ettiği çocuklarımıza kendi çocuğu gibi eğitim verecek olan öğretmenlerimizden oluşan güçlü bir kadromuz var.” ifadelerini kullandı.

Metodbox ile uzaktan eğitimde öğrencilerimizin yanındayız

Uğur Okulları Genel Müdürü Kulaberoğlu, yüz yüze eğitime geçiş sürecine hem fiziksel olarak hem tedbir ve uygulamalar olarak hazır olduklarını da bildirdi.

Sınıflarda sosyal mesafe kuralına göre oturma düzeni oluşturduklarını aktaran Kulaberoğlu, “Uğur Okullarında dört yıldır aktif kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme-öğretme platformu Metodbox’ı kullanıyoruz. Mühendislik ekibimizin çalışmaları ve yaklaşık 10 yıl süren yatırımla hayata geçirilen dijital eğitim sistemi Metodbox ile her gün 75 bin aktif kullanıcı eğitime kesintisiz devam ediyor. Ayrıca bu yıl canlı derslerimizi de Metodbox’a taşıyarak bir ilki gerçekleştirdik. Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü görüşme sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutuluyor ve canlı dersler SeeMeet üzerinden yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

Eğitim yaklaşımlarında 5 dil ve 2 becerinin kazandırılması önemsiyoruz

Eğitim yaklaşımlarında öğrencilere 5 dil ve 2 becerinin kazandırılması önemsediklerini belirten Kulaberoğlu, şunları kaydetti:

“Birincisi Türkçemiz. Hayat başarısının artması için anadili öğrencilerimize çok iyi öğretmeliyiz. İkincisi bilim dili olan Matematik. Öğrencilerimize matematiğin hayatımızda ne işe yaradığını, nerede karşımıza çıkacağını anlatmak istiyoruz. Üçüncüsü global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. İyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini İngilizce konuşarak iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazılım dilidir. Teknolojinin mantığını iyi anlayabilirsek, ileri teknoloji üretimi için bir adım daha atmış oluruz. Beşinci dil ise davranış dili. Yani iyi insan olmak. Bu 5 dilin yanında ise 2 beceriyi de onlara aşılıyoruz: Sanat ve Spor.”

En önemli özelliklerinden biri sınava hazırlıktır

Kulaberoğlu, Uğur Okullarının en önemli özelliklerinden birinin sınavlara hazırlık olduğunu da ifade ederek, “Uğur Sınava Hazırlık Merkezi” ile öğrencilerin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.