DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN 22750060,54%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sivas’ta mor patatesin ekimine başlandı

Sivas’ta mor patatesin ekimine başlandı

ABONE OL
25 Nisan 2021 02:28
Sivas’ta mor patatesin ekimine başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ta mor patatesin ekimine başlandı. Türkiye’de son yıllarda yaygınlaştırılmaya çalışılan ve içerdiği yüksek besin değeriyle dikkati çeken mor patatesin ekimine Sivas’ın Hafik ilçesinde başlandı.

Vali Salih Ayhan, “mor patates”in ilçeye bağlı Göydün köyünde düzenlenen ekim törenine katıldı.

Burada çiftçilerle sohbet eden Ayhan, baharın gelmesiyle ekimlerin başladığını belirtti.

Karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir yönünden güçlü, birçok rahatsızlığın giderilmesinde aktif rol oynadığı bilinen mor patatesin Türkiye’de sadece Konya ve Sivas’ta yetiştiğini aktaran Ayhan, “Kentimiz özellikle tohumlukta en iyi illerin başında gelmektedir. İnşallah Sivas’ımızın birçok yerinde bu ürün adından sıkça söz ettirecek ve çiftçilerimizin de alın teri karşılık bulacak. Sadece mor patateste değil normal patateste de kentimiz ön planda. İnşallah Sivas’ta ekilmedik alan kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, daha sonra yine aynı ilçeye bağlı Dışkapı köyüne geçerek mera ıslahı kapsamında 500 dekar yem bitkisi ekim programına iştirak etti.

Traktöre binerek yem bitkisi ekimi de yapan Ayhan, Sivas’ın 7,8 milyon dekar işlenen tarım arazisi, 8,3 milyon dekar da mera varlığı olduğunu vurguladı.

Ayhan, kentin geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Meralarımız bol ama mera vasfını kaybetmiş olan yerlerin de ıslah edilerek veriminin artırılması gerekmekte. Bunun içinde Dışkapı’da 500 dekar alanda kıraç hale gelmiş merayı, devlet millet işbirliğiyle uygun bitkilerle, tohumlarla besleyerek hayvancılığa uygun hale getireceğiz. İl genelinde 500 bine yakın büyükbaş 700 bine yakın da küçükbaş hayvan varlığımız var. Dolayısıyla bunu daha da artırmamız gerekmektedir. Bunu artırırken de bu hayvanlarımızın beslenebileceği meralarımızın da verimli olması gerekir.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.