DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8095 0.15%
ALTIN 2.511,441,10
BITCOIN 20928571,73%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, Boğaziçi Film Festivali’nde

Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, Boğaziçi Film Festivali’nde

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:20
Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, Boğaziçi Film Festivali’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, Boğaziçi Film Festivali’nde sinemaseverlerle bir araya gelecek, İlk uzun metraj filmiyle Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan Reygadas, Bosphorus Film Lab kapsamında bugün düzenlenecek masterclass etkinliğine ve festivalin kapanış gecesine katılacak

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “9. Boğaziçi Film Festivali” kapsamında Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas, Bosphorus Film Lab kapsamında bugün gerçekleştirilecek masterclass etkinliğine konuk olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ve Anadolu Ajansının Global İletişim Ortaklığında 30 Ekim’e kadar sürecek festival, dünya çapında ünlü ve başarılı sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlıyor.

İlk uzun metraj filmiyle Cannes Film Festival’inde ödül kazanan Reygadas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meksika’da şehirden uzakta bir hayat sürdürdüğünü ve 1998’te kısa filmler çekerek sinemaya adım attığını söyledi.

Film festivallerin sinemanın hayatta kalmasını sağladığını ifade eden Reygadas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Film festivalleri sinemacılar için çok önemlidir. Film festivallerinin yeri de önemlidir. Festivallerin de uzun soluklu olması önemli. Çünkü ancak bu tarz festivaller sinema için elverişli oluyor. Buna ticari demeyelim ama ben değerlerle çekim yaptım. Sanırım işler değişti ama birçok yerde festivaller var ve burası sinemayı canlı tutuyor. Bizler de işimizde sadece iyi olmaya devam etmeliyiz.”

Reygadas, Türkiye’yi ve İstanbul’u çok sevdiğini vurgulayarak, Kovid-19 salgınının sinemaya farklı bir güç kazandırdığını düşündüğünü dile getirdi.

Sinemanın geleceğinin nasıl olacağı konusunda kesin şeyler ön göremediğine söyleyen Reygadas, “Her şey gitgide daha homojen hale geliyor ve her şey tek bir akıma uymak zorunda kalıyor. Sonunda karşı karşıya kaldığımız sorunlar her şeyi kurutan büyük bir nehir gibi. Bu nehrin içinde çeşitliliğe sahip olması gerekiyordu ancak bu çeşitliliğin bir şekilde yüzeysel olduğunu düşünüyorum. Yani, ne olacağını bilmiyorum ve bunun ötesinde endişe duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı tanıdığını ve filmlerini beğenerek izlediğini ifade eden usta yönetmen, Boğaziçi Film Festivali’nde bulunmaktan da çok mutlu olduğunu ifade etti.

Carlos Reygadas’a “Onur Ödülü” takdim edilecek

İlk uzun metraj filmi “Japon” ile Cannes Film Festival’inde “Camera d’Or Ödülü” kazanan yönetmen Carlos Reygadas’e, festivalin kapanış gecesinde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer tarafından “Onur Ödülü” takdim edilecek.

Reygadas, Meksika ve Londra’da hukuk okuduktan sonra 1998’de kısa filmler çekmeye başladı. İlk uzun metrajlı filmi “Japon” ile 2002’de Cannes Film Festival’inden “Camera d’Or Ödülü” kazanan Reygadas’ın, 2005’te tamamladığı “Battle in Heaven”, İngiliz Film Enstitüsü tarafından on yılın en iyi filminden biri seçildi.

Usta yönetmen ayrıca “Silent Light” filmiyle dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü, “Post Tenebras Lux” ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı. Reygadas, 2018’de yönettiği son filmi “Our Time” ile de Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarıştı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.