DOLAR 35,5779 -0.15%
EURO 36,6256 0.07%
ALTIN 3.077,46-0,12
BITCOIN 3674223-0,36%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’de art arda üç deprem meydana geldi

İzmir’de art arda üç deprem meydana geldi

ABONE OL
1 Şubat 2021 13:35
İzmir’de art arda üç deprem meydana geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Karaburun açıklarında saat 08.46 ve 11.35’te 5,1, 08.47’de ise 4,8 büyüklüğünde deprem oldu

ANKARA (AA) – Ege Denizi’nde, İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında art arda üç deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre ilk deprem saat 08.46’da 5,1 büyüklüğünde ve 20,69 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İkinci deprem ise saat 08.47’de 4,8 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikle kaydedildi. Aynı bölgede 11.35’te ise 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,  “Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerini başlattıklarını ve şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadıklarını bildirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.