DOLAR 36,0203 0.14%
EURO 37,2444 0.16%
ALTIN 3.358,301,52
BITCOIN 35141420,96%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ford Motor Hindistan da ortak üretimden vaz geçti

Ford Motor Hindistan da ortak üretimden vaz geçti

ABONE OL
1 Ocak 2021 14:34
Ford Motor Hindistan da ortak üretimden vaz geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Ford Motor, COVID-19 ‘un neden olduğu zorluklar nedeniyle, Hindistan’daki Mahindra ve Mahindra Ltd. ile ortak üretim anlaşmasının  iptal edildiğini açıkladı.

Her iki Şirket ayrı ayrı yaptığı açıklamalarda, kararın son 15 ayda küresel ekonomide meydana gelen değişikliklerden kaynaklandığınıbelirtti. Her ikisinin de sermaye tahsis önceliklerini yeniden değerlendirildiklerini ifade ettiler.

Ford sözcüsü TR Reid, “Küresel ekonomi ve iş ortamı geçen yıl Ekim ayıyla aynı konumda değil” dedi.

Reid, şirketler arasında ortak üretim anlaşmasının yürürlüğe için son tarihin 31 Aralık olduğunu ve her iki tarafın da bu anlaşma sürecini  uzatmak yerine anlaşmayı sona erdirme kararı aldığını söyledi.

Ekim 2019’da Ford ve Mahindra, gelişmekte olan pazarlar için araç geliştirme ve üretme maliyetlerini düşürmek için Hindistan’da ortak üretim anlaşması yaptığını söyledi. Şirketler, o sırada orta büyüklükte bir ticari araçla başlayarak üç yeni ticari araç piyasaya sürmeyi ve aynı zamanda gelişmekte olan pazarlar için ortak elektrikli araçlar geliştirmeyi beklediklerini söylediler.

Bu araçların şimdi iptal edilip edilmediği sorularına Reid, “Bu noktada, ortak üretimin iptalinden başka konuşulacak bir şey yok.” Dedi. Ford, Hindistan’daki bağımsız operasyonlarının devam edeceğini söyledi.

Otomobil endüstrisinde, elektrikli ve hibrit araçlar geliştirmenin maliyetleri şirketleri birleşme veya ittifak kurmaya zorlamaktadır. Fransız PSA Group ve Fiat Chrysler, 2021’in ilk çeyreğinde 38 milyar dolarlık birleşmelerini askıya almaları bekleniyor.

Ford yöneticileri, yüzde 8 küresel işletme kar marjı elde etme yolunda verimliliği artırmanın ve maliyetleri düşürmenin bir yolu olarak Mahindra ile de dahil olmak üzere ortaklıkları içeren bir şirket stratejisini defalarca lanse ettiler. Reid, Ford’un Güneydoğu Asya’daki başka bir otomobil üreticisiyle ortak olup olmayacağı sorulduğunda stratejinin devam edeceğini söyledi.

Mahindra yaptığı açıklamada, kararın ürün planını etkilemeyeceğini ve elektrikli SUV geliştirme çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

 

 

Kaynak: autonews.com

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.